Sosyal Medya

Güncel

Eski cumhuriyet savcısı: 25 Aralık’ı haber aldık önleyemedik

17-25 Aralık’taki darbe girişimlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Turan Çolakkadı o günleri ilk defa Gerçek Hayat Dergisi’ne anlatı: 25 Aralık’ı önceden haber almamıza rağmen engelleyemedik.



Hain 17-25 Aralık darbe girişimleri esnasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Turan Çolakkadı, 17 Aralık kumpasını yolda adliyeye giderken radyodan öğrendiğini, 25 Aralık'ı ise önceden haber almalarına rağmen engelleyemediklerini söyledi. O günleri ilk kez Gerçek Hayat dergisine anlatan Turan Çolakkadı, şunları kaydetti:
 
KUMPASIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ
“Bu olaydan sonra (17 Aralık) dikkat etmeye baÅŸladık. Böyle büyük bir operasyon daha yapılacağını, bizden gizli ÅŸekilde yürüttüklerini bir ÅŸekilde öğrendim ben. Dosya numarasını ve terör bürosundan Muammer AkkaÅŸ denilen savcının bunu yapacağını öğrendim. BaÅŸsavcı Vekili Oktay ErdoÄŸan'a, “Sen dosyalar neredeyse savcıdan bu gece al. Bir dolaba kilitle. Okursun bana da getirirsin, beraber okuruz" dedim. Fakat Oktay Bey gece gece savcının elinden dosya almaya gerek duymamış. Ben dosyayı getirecekler diye beklerken baktım sabah erken saatlerde, AkkaÅŸ söz verdiÄŸi halde operasyon, yakalama, arama, tarama baÅŸlamış. Yapacak bir ÅŸey yok. Ä°ÅŸlemleri durdurdum ve yazıyla dosyayı savcının elinden aldım."
 
AkkaÅŸ'ın adliyede bildiri dağıtması üzerine de bir basın açıklamasıyla kumpası deÅŸifre eden ve 25 Aralık'ın seyrini deÄŸiÅŸtiren Çolakkadı, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya “Haliç'te YaÅŸayan Simonlar" nedeniyle açılmak istenen ilk soruÅŸturmaya da izin vermediÄŸini belirtti. Çolakkadı, 'Ama sonra benden gizli, bir terör soruÅŸturması dosyasıyla birleÅŸtirerek tutuklama çıkardılar. Ondan sonra bu soruÅŸturmalardan şüphe duymaya baÅŸladık" dedi.
 
ÖZ'ÜN HUKUK BİLGİSİ YOK
Çolakkadı firari FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz ile ilgili de ÅŸu yorumu yaptı: “Son 7-8 yıldır en çok Zekeriya Öz'ün adı geçti. Aslında Öz'ün çok da iyi bir hukuk bilgisi yoktur. Biraz da o gibi ÅŸeyleri yapabilecek bir arkadaÅŸ. Her savcı yapmaz. Onun bunun parasıyla tatile gidebilen bir arkadaÅŸ. Örf adette hediye olur da, bayramda bir çikolata getirilir. Milyonlarca para, git tatil yap, böyle bir ÅŸey olabilir mi?"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.